Υλικά
8 φύλλα κρούστας, κομμένα στη μέση
3 κ σ ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ κιμάς, μισός μισός μοσχάρι και χοιρινό
300 γρ φέτα πικάντικη, θρυμματισμένη
2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
100 γρ βούτυρο, λιωμένο
50 γρ αλεύρι γοχ
600 γρ γάλα
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά χτυπημένα
1 κ σ σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και καβουρντίζετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 45′ περίπου. Προσθέτετε την μισή ποσότητα της φέτας.
2. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: ζεσταίνετε τα 50 γρ βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα χλιαρό και ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να δέσει. Βάζετε και την υπόλοιπη φέτα και τα 2 αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.
3. Στρώνετε τα μισά φύλλα σε καλά βουτυρωμένο ταψί, αλείφοντας τα ανάμεσα με βούτυρο.Απλώνετε από πάνω την μισή μπεσαμέλ, το μείγμα του κιμά και σκεπάζετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα με βούτυρο.
4. Στο προτελευταίο φύλλο, χτυπάτε τα υπόλοιπα 2 αυγά και τα απλώνετε καλά με πινέλο. Καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο, κολλάτε τις άκρες της πίτας με λίγο νερό, λαδώνετε καλά καλά την επιφάνεια της πίτας, γαρνίρετε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και ψήνετε σε αερόθερμο φούρνο, στους 160ο ή στους 180ο με αντιστάσεις, για 50′-60′.