Για βιασμό κατηγορείται η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο την ανακήρυξε Επίτιμη Δημότισσα της Σπάρτης στις 23/11/2020

Έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις σε βάρος της που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της γαλλικής Δικαιοσύνης

Διεξαγωγή έρευνας κατά της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού του Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου μετά από δύο καταγγελίες για βιασμό, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου.
Δυο γυναίκες καταγγέλλουν γυναικολογικούς βιασμούς, δηλαδή διεισδύσεις που έγιναν χωρίς τη συγκατάθεσή τους κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Marianne. “Δύο καταγγελίες για βιασμό κατά της υφυπουργού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου” είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη καταγγελία υποβλήθηκε στις 25 Μαΐου και η δεύτερη στις 16 Ιουνίου. Για την πρώτη καταγγελία η εισαγγελία του Παρισιού ανέφερε στο περιοδικό ότι δύο ημέρες αργότερα ξεκίνησε έρευνα για να «διαπιστωθεί εάν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής ενός ποινικού χαρακτηρισμού». Οι έρευνες ανατέθηκαν στην υπηρεσία για την καταστολή της παραβατικότητας κατά προσώπου (BRDP).

Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του περιοδικού, τις οποίες επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Παρισιού, μια δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Πηγή που γνωρίζει το θέμα προσθέτει ότι τα υποτιθέμενα γεγονότα έλαβαν χώρα επίσης «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε μια ενήλικη γυναίκα.
H νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών ήταν γιατρός στα νοσοκομεία Trousseau και Tenon στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Darai, ο οποίος είναι ο ίδιος αντικείμενο δικαστικής έρευνας, κατηγορούμενος για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς.

Σε κυβερνητικό πόστο στη Γαλλία η Σπαρτιάτισσα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Ως γνωστόν και για την ιστορία θυμίζουμε ότι, τον Μαϊο του 2022, η Σπαρτιάτισσα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ανέλαβε κυβερνητικό πόστο στην κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, ως υπεύθυνη για τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Θα θυμάστε ότι ήταν Μέλος της Τιμητικής Επιτροπής μας για τις Εκδηλώσεις για τα 2500 Χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών, ενώ το Δημοτικό μας Συμβούλιο την ανακήρυξε Επίτιμη Δημότισσα της Σπάρτης στις 23/11/2020 (κατά τη διάρκεια της συγκριμένης συνεδρίασης είχαμε την τιμή να συνδεθεί μαζί μας διαδικτυακά), ενώ στις 17/08/2021 παρευρέθηκε στην Σπάρτη, στην ειδική εκδήλωση ανακήρυξής της σε Επίτιμη Δημότισσα.

 

ΠΗΓΗ