Γαρίδες με νηστίσιμη μαγιονέζα

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

300 γρ κατεψυγμένο καλαμπόκι1 1/2 κιλό γαρίδες1 ξινόμηλο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)1 καρδιά μαρουλιού1 κ σ κάππαρη

Για τη μαγιονέζα1 ποτήρι νερό και 1/2 φλ τσ επιπλέον πολύ παγωμένο νερό2 1/2 κ σ κορν φλάουρ, γεμάτες1/2 ποτήρι ηλιέλαιο1 κ γλ ξύδι1 κ γλ ζάχαρη1 κ γλ μουστάρδα έτοιμητο χυμό 1 λεμονιού1 κ γλ αλάτι

Τρόπος παρασκευής1.   Βράζετε τις γαρίδες για 5′, τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις καθαρίζετε. Βράζετε το καλαμπόκι για 10′ και το στραγγίζετε. Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα:

2.   Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο από το νερό ( όχι το πολύ παγωμένο). Ζεσταίνετε το υπόλοιπο από αυτό το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύοντας το μέχρι να πήξει. Θα πρέπει να αποκτήσετε μια πολύ πηχτή κρέμα.

3.    Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν την αδειάζετε στο μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο το παγωμένο νερό, τη ζάχαρη, το ξύδι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτετε το λεμόνι και το ηλιέλαιο, σιγά σιγά με κουταλάκι του γλυκού.

4.    Αν δείτε ότι βγαίνει στην επιφάνεια, προσθέτετε 2-3 κ σ παγωμένο νερό ή ακόμα και 1-2 παγάκια και συνεχίζετε. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος αναμειγνύετε τις γαρίδες με το καλαμπόκι, το ξινόμηλο, το μαρούλι χοντροκομμένο και την κάππαρη και στο τέλος προσθέτετε τη μαγιονέζα και ανακατεύετε καλά.