Φωτιά στη Μάνη: Εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί-Δηλώσεις Κρητικού στον FLY (video)

Ερευνάται εμπρησμός

Μαίνεται από τις 12 το μεσημέρι η μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή Λαγκάδα, στο δήμο Ανατολικής Μάνης. Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. Προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση των οικισμών Βαχός, Γέρμα και Δροσοπηγή.

Λίγο πριν τις 2μ.μ., το μέτωπο έσπασε στα δύο. Το ένα κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στην Αρεόπολη.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY από την Π.Υ. Αρεόπολης, το πύρινο μέτωπο καίει σε αγροτοδασική έκταση και απειλεί σπίτια, στα χωριά Γέρμα και Καρέα. Νωρίτερα εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Βαχός και Δροσοπηγή.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συμβάλλουν και εναέρια μέσα, συγκεκριμένα ρίψεις νερού κάνουν 2 Καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Την επιχείρηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται και ο βουλευτής Λακωνίας ΝΔ κ.Νεοκλής Κρητικός, με τον οποίο επικοινώνησε ο FLY

https://www.facebook.com/flynews.gr/videos/376783506800121/

 

Συνεχής Ενημέρωση: FLY 89,7 & Flynews.gr