Ο Βαγγέλης Βαλιώτης στον FLY: “Θέλουμε ένα δήμαρχο υποταγμένο σε κέντρα εξουσίας ή ένα δήμαρχο διεκδικητή;”

Στις εγκαταστάσεις του FLY βρέθηκε σήμερα, δύο ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη με το Σταύρο Αργειτάκο, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης με τη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης, κύριος Βαγγέλης Βαλιώτης.

Αρχικά, ο κύριος Βαλιώτης ευχαρίστησε δημόσια όσους επέλεξαν Δημοτική Ενωτική Κίνηση στον πρώτο γύρο των εκλογών κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύγκλιση που υπήρξε μεταξύ των περισσότερων παρατάξεων της Σπάρτης. Μάλιστα, χαρακτήρισε την είσοδο και των 5 παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο “νίκη της δημοκρατίας”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης δεν παρέλειψε να σχολιάσει το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο εκλογικό του κέντρο, λέγοντας πως ελπίζει να σκάσουν αυτήν την Κυριακή οι “βόμβες” και να αναδειχθεί νικήτρια η παράταξή του!

Ακολούθως, ο κύριος Βαλιώτης ισχυρίστηκε πως δεν παίχτηκε επί ίσοις όροις το προεκλογικό παιχνίδι στο δήμο Σπάρτης, καθώς η αντίπαλη παράταξη προχώρησε σε ρουσφετολογικά έργα, τα οποία ήταν εκτός προγράμματος, και δεν δίστασε να καταγγείλει στον αέρα του FLY μεθοδεύσεις και εκβιασμούς.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης απάντησε και στα λεγόμενα του κυρίου Γρηγοράκου στον FLY περί συμμετοχής Χρυσαυγίτη στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. “Αλλού πρέπει να αναζητήσουμε χρυσαυγίτικες συμπεριφορές“, τόνισε με νόημα ο κύριος Βαλιώτης στον FLY, ο οποίος, όσον αφορά το χαρακτηρισμό “συνονθύλευμα” που απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στο συνδυασμό του, απάντησε πως αντιλαμβάνεται τη στενοχώρια του κυρίου Γρηγοράκου, αλλά καλό θα ήταν να ασχοληθεί με την ταχεία ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών!

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης κάλεσε τους πολίτες της Σπάρτης να αναρωτηθούν αν θέλουν μία δημοτική αρχή υποταγμένη σε κέντρα εξουσίας, που όφειλαν να έχουν λύσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου -όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης και το Νοσοκομείο-, ή ένα δήμαρχο διεκδικητή.

Ο κύριος Βαλιώτης παρέθεσε στον αέρα του FLY και το πλάνο του για τα ζητήματα που αφορούν το δήμο Σπάρτης, κάνοντας λόγο για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, τους ΡΟΜΑ, την ανάπτυξη του τουρισμού και το οδικό δίκτυο της περιοχής. Επίσης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη στήριξη του κυρίου Αλεξάκου και του κυρίου Κουμουνδούρου προς την παράταξη Δημοτική Ενωτική Κίνηση στο β’ γύρο των εκλογών, λέγοντας πως κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στο δήμο Σπάρτης και αποδεικνύει την πίστη που υπάρχει στην έννοια της συλλογικότητας, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχαμε δει από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Τέλος, ο κύριος Βαγγέλης Βαλιώτης τόνισε στον αέρα του FLY ότι στο δεύτερο γύρο οι πολίτες θα ψηφίσουν απαλλαγμένοι από υποχρεώσεις και πιέσεις και κάλεσε τους ψηφοφόρους να αποφασίσουν αν θέλουν ένα δήμαρχο “yes man” ή ένα δήμαρχο που θα αρθρώνει λέξεις και θα μπαίνει μπροστά στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κυρίου Βαλιώτη στον FLY 89.7 και το Χάρη Βασιλάκο.

{youtube}eHJE6JRJfZY{/youtube}