Ο Ν.Κουφός στον FLY: “Έχω εφιάλτες τις νύχτες”

koufosΓια την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας μίλησε σήμερα στον αέρα του FLY ο διοικητής, κύριος Νίκος Κουφός, κάνοντας αρχικά λόγο για τη στελέχωση των περιφερειακών τμημάτων, τα οποία παρουσιάζουν πλέον την καλύτερη εικόνα της τελευταίας περιόδου.

Ακολούθως, ο κύριος Κουφός αναγνώρισε τα τραγικά προβλήματα που έχουν προκύψει στο Νοσοκομείο Σπάρτης με την αποχώρηση ιατρικού προσωπικού κι επιβεβαίωσε τη σταδιακή κατάρρευση της Παθολογικής Κλινικής. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ο ίδιος με επιστολές ανα δεκαήμερο ενημερώνει τις υπερκείμενες υπηρεσίες για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Σχετικά με την κάλυψη των θέσεων, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λακωνίας τόνισε ότι έχουν παγώσει οι προσλήψεις από το 2011, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται -όπως ορίζει ο νόμος- ούτε οι θέσεις των ιατρών που φεύγουν από τη ζωή! Η ευχάριστη είδηση στην όλη τραγική υπόθεση είναι η προκήρυξη θέσης επικουρικού ιατρού παθολογικής, η οποία εξασφαλίστηκε ύστερα από προσωπικό αγώνα του ίδιου του διοικητή.

Στη συνέχεια, ο κύριος Κουφος υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι τις νύχτες έχει εφιάλτες για την κατάσταση στην οποία περιέρχεται το νοσοκομείο Σπάρτης, τόνισε ότι τα νούμερα δεν … βγαίνουν για το 2014 και κάλεσε το Υπουργείο να προχωρήσει ως προς την οργάνωση του ΕΣΥ, μιας και το Σύστημα Υγείας έχει μείνει στο … 1984!

{youtube}0LYtoP0ZTTM{/youtube}