“Περιμένουμε τις εκπτώσεις για να ανασάνουμε”

Στον αέρα του FLY μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κύριος Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι έμποροι περιμένουν να ανασάνουν στις θερινές εκπτώσεις, ενώ για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές,

ξεκαθάρισε ότι εξυπηρετεί μόνο λίγους και πρόσθεσε ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν οι έμποροι είναι να ανατρέψουν μόνοι τους το μέτρο αυτό. Μάλιστα, προς τεκμηρίωση της άποψής του ανέφερε ότι ο τζίρος μειώθηκε κατά 2.9%, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μέτρο δεν αποδίδει καρπούς.

Ακολούθως, ο κύριος Κορκίδης εξέφρασε την άποψη ότι οι 5 – 10 πολυεθνικές που υπάρχουν στην Ελλάδα επιβάλλουν τους νόμους τους και υπογράμμισε ότι έχουν μεν ευθύνη οι έμποροι για την κατάσταση που επικρατεί αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ανήκει σε αυτούς που επιβάλλουν τις ξένες τιμές, δίνοντας την εικόνα της ακριβής Ελλάδας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναγνώρισε τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην πάταξη του παρεμπορίου, το οποίο περιορίστηκε λόγω της οικονομικής κρίσης. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε ζητήματα ασφάλισης των εμπόρων, πρόσθεσε ότι οι εκπτώσεις δεν αρκούν για να ανασάνει ο εμπορικός κόσμπος και ξεκαθάρισε ότι η αποχώρησή του από τη ΝΔ είναι οριστική, μιας και δεν επιθυμεί να λογοδοτεί για πράγματα, με τα οποία δεν συμφωνεί.

ΑΚούστε εδώ τη συνέντευξη του κυρίου Κορκίδη στον FLY και το Χάρη Βασιλάκο.

{youtube}5rNhzdlMmPg{/youtube}