Επιστολή Τριχείλη για την προκαταβολή στα πληγέντα εσπεριδοειδή

Αποδέκτες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, απευθυνόμενος με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά στον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο θίγει το ζήτημα της εκταμίευσης της προκαταβολής περίπου 300 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς για τις καλλιέργειες εσπεριδοειδών που έχουν πληγεί από τους παγετούς του χειμώνα και έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς:

“Αξιότιμοι Κύριοι,

Κατά την επίσκεψη του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Σπήλιου Λιβανού και του Προέδρου του ΕΛΓΑ σε Αργολίδα και Λακωνία, είχε δοθεί η υπόσχεση για την εκταμίευση προκαταβολής περίπου 300 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς για τις  καλλιέργειες εσπεριδοειδών που έχουν πληγεί από τους παγετούς του χειμώνα και έχουν υποβάλει δήλωση ζημιάς.

Προκαταβολή η οποία θα δοθεί και στους Λάκωνες παραγωγούς, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, λόγω του ότι η καταβολή αποζημιώσεων θα καθυστερήσει.

Παράλληλα έγιναν και οι δηλώσεις για την ποικιλία Βαλέντσια.

Έκτοτε δεν υπάρχει καμία ενέργεια ούτε ανακοίνωση για το πότε θα δοθεί η προκαταβολή αυτή, ούτε εάν αναιρείται η υπόσχεση περί της καταβολής της.

Επ’ αυτού θα ήθελα να ενημερωθούμε για τις προθέσεις και το σχεδιασμό του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου σας.

 Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ”

Δείτε την επιστολή Δημάρχου.