Έναν 21χρονο «δείχνουν» ως δολοφόνο του Άλκη οι κατηγορούμενοι

Σε σπίτια φίλων κρύβονταν οι 6 από τους 8 που συνελήφθησαν από την αστυνομία για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 20-23 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι συλληφθέντες δείχνουν έναν 21χρονο ως τον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής του Άλκη.

Σε δυο εκ τωβν συλληφθέντων βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι οι ορισμένοι είχαν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν. Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, έχουν απασχολήσει οι έξι από τους κατηγορούμενους.

Επιπλέον χθες κατασχέθηκε και δεύτερο όχημα, το οποίο ανήκει στον πατέρα ενός εκ των συλληφθέντων.

Σχετικά με τους δυο που διαφεύγουν, ο ένας ηλικίας 25 ετών εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αθήνα.

Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο 23χρονος ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ σε άλλες 8 συλλήψεις προχώρησε την Κυριακή το βράδυ η αστυνομία μετά την ταυτοποίηση άλλων δέκα προσώπων για την υπόθεση. Με εντάλματα σύλληψης αναζητούνται άλλα 2 άτομα, μεταξύ αυτών και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα τρεις στον αριθμό παραδέχονται ότι ήταν στο περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Skai.gr.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως από τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν συνολικά για την υπόθεση (μαζί με την αρχική σύλληψη του 23χρονου) οι δύο είναι αλβανικής καταγωγής και οι υπόλοιποι Έλληνες, ηλικίας 19 έως 23 ετών. Επιπλέον, οι τέσσερις εκ των εννέα είναι σεσημασμένοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τους συλληφθέντες, η εμπλοκή τους στο έγκλημα της Χαριλάου διαπιστώθηκε από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης, καταθέσεις, μαρτυρίες, άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και συνομιλίες.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για παρουσία περισσοτερων από δύο οχημάτων στην επίθεση και συγκεκριμένα αναφέρουν πως τουλάχιστον ένα ακόμη όχημα υπάρχει σταθμευμένο κοντά στο σημείο της επίθεσης και δεν φαίνεται στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει με την δράση και την διαφυγή των δραστών, εκτιμώντας πως είναι 11-13 τα άτομα συνολικά που συμμετείχαν στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις των δραστών

Το απόγευμα της Κυριακής, η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την σύλληψη 4 ατόμων και στην συνέχεια με δύο ακόμη ενημερώσεις έκανε γνωστή την σύλληψη άλλων τεσσάρων ατόμων ενώ συνολικά τα εντάλματα που εκδόθηκαν ήταν 10.

«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις 21.00 το βράδυ για άλλους δύο συλληφθέντες:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, που εκδόθηκε νωρίτερα από την Υπηρεσία μας, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο ακόμη Εντάλματα σύλληψης. Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χαριλάου, την 01-02-2022.
Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής ακολούθησαν ακόμη δύο συλλήψεις:

«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης.

Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Δήλωση Θεοδωρικάκου μετά τις συλλήψεις: Η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τις σχετικές ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».