Έκθεση Αγιογραφίας από τη Σχολή της Ι.Μ. Μονεμβασίας & Σπάρτης

«Η Αγία & Μεγάλη Εβδομάς – Από την έγερση του Λαζάρου στην Ανάσταση»

Έκθεση αγιογραφίας, με θέμα: «Η Αγία & Μεγάλη Εβδομάς – Από την έγερση του Λαζάρου στην Ανάσταση», διοργανώνει η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, ‘Φώτης Κόντογλου’.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λεωφ. Λυκούργου 82) και τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, στις 17:00, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης, κ. Ευσταθίου. Στην έκθεση μετέχουν με έργα τους, πτυχιούχοι και τελειόφοιτοι σπουδαστές της σχολής. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι ως τις 30 Απριλίου 2022, κατά τις ώρες 10.00-13.00 και 17.00-20.00 καθημερινά, ενώ στον χώρο θα λειτουργεί και πασχαλινό παζάρι.

Να σημειωθεί ότι η Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, ‘Φώτης Κόντογλου’ λειτουργεί από το 2016, με στόχο την κατανόηση της Ορθόδοξης εικονογραφίας, τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των σπουδαστών της και τη δημιουργία ενός μικρού εικαστικού κέντρου- πόλου έλξης ατόμων όλων των ηλικιών, διαθέτοντας ακόμα και παιδικά τμήματα. Προσφέρει νέους, δημιουργικούς τρόπους ενασχόλησης και πιθανών επαγγελματικής αποκατάστασης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει τη νέα γενιά Αγιογράφων του τόπου μας.