Δήμος Ευρώτα-«Ευρώτειος Πολιτεία»: Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο

Απόψε στις 21:00 στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Δημητρίου

Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Μάνο Λοΐζο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ευρώτα, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία» και η Κοινότητα Αγίου Δημητρίου, απόψε Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 21:00 στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Δημητρίου.
Με σύνθημα «40 χρόνια μετά-Από την καρδιά στη μνήμη», το μουσικό συγκρότημα «Primo Secondo», με τους Ηλέκτρα Βλαχονικολού (πιάνο-τραγούδι), Γιάννη Κονιδιτσιώτη (κιθάρα-μπουζούκι) και Σαράντο Κουρτσούνη (αρκοντεόν-βιολί-τραγούδι), θα μας ταξιδέψει με πλοηγό τις μοναδικές μελωδίες του Μάνου Λοϊζου, που χάθηκε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών.
Ο Μάνος Λοΐζος είχε συνεργαστεί με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Φώντα Λάδη και τον Γιάννη Νεγρεπόντη και Δημήτρη Χριστοδούλου στους στίχους και με τους ερμηνευτές Στέλιο Καζαντζίδη, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Καλατζή, Δήμητρα Γαλάνη κ.ά. Τελευταίος δίσκος του ήταν τα “Γράμματα στην Αγαπημένη” σε στίχους του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ με απόδοση στα ελληνικά του Γιάννη Ρίτσου. Να σημειωθεί ότι κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παιχτούν λαϊκά τραγούδια διαφόρων συνθετών.