Δήμος Ευρώτα | Δυσαρέσκεια για την αύξηση των δημοτικών τελών

Τι αναφέρουν η Λαϊκή Συσπείρωση και η Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής

Την Τρίτη 13/2 η δημοτική αρχή φέρνει προς ψήφιση στο ΔΣ την οριζόντια αύξηση των δημοτικών τελών από 62% -200% για κατοικίες και μαγαζιά του δήμου μας.

Σε μια εποχή που το κόστος διαβίωσης έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα επίπεδα, εξαιτίας της αύξησης σε βασικά καταναλωτικά είδη και στο ενεργειακό κόστος η επανεκλεγείσα Δημοτική αρχή, όντας πιστή στο κυβερνητικό πρόγραμμα της λειτουργίας των δήμων στην βάση της ανταποδοτικότητας, ως φορομπηχτικων μηχανισμών για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων δεν διστάζει να φορτώσει επιπλέον βάρη στις πλάτες των πολιτών που ασφυκτιούν να επιβιώσουν σφίγγοντας κάθε μήνα όλο και περισσότερο το ζωνάρι…

Οι αυξήσεις αυτές αφορούν τα τέλη ηλεκτροφωτισμού καθώς και τα τέλη καθαριότητας δηλαδή τα υπερκέρδη που απαιτεί η ΤΕΡΝΑ για να θάβει απορρίμματα από όλη την Πελοπόννησο δίπλα στα σπίτια μας και τα νερά μας!! Τα δικαστήρια μπορεί να μην έχουν αποφανθεί για την νομιμότητα του έργου αλλά η πληρωμή δεν μπορεί να περιμένει..

Ως Επιτροπή Αγώνα είχαμε πολλές φορές προειδοποιήσει για αυτήν την εξέλιξη, αυτή δηλαδή για τα υπέρογκα ποσά, τις ρήτρες και το τέλος ταφής που προβλέπει η αμαρτωλή και αντιπεριβαλλοντική ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Το αφήγημα που αναμασούσαν οι κύριοι της Περιφέρειας και της Δημοτικής αρχής, περί αντισταθμιστικών οφελών της Σκάλας ως τόπου θαψίματος των σκουπιδιών καταρρέει σαν χάρτινος πύργος καθότι ειδικά στην ΔΚ ΣΚΆΛΑΣ το ποσοστό των αυξήσεων είναι ακόμα υψηλότερο και από τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου.

Ο αγώνας ενάντια στο έργο ταφόπλακα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για όσες υπάρχουν στην ζωή μας οι ολέθριες επιπτώσεις του.

Σήμερα στις 7.00 μμ. στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου πρέπει κάτοικοι, επαγγελματίες μαγαζάτορες σύλλογοι και φορείς να ενώσουμε τις φωνές μας απαιτώντας να πάρουν πίσω τις αυξήσεις.

Τέρμα στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία!!

Όχι άλλη θυσία για την ΤΕΡΝΑ και τα κοράκια των ενεργειακών ομίλων!!

Επιτροπή κατοίκων δήμου Ευρώτα 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ “ΦΩΤΙΑ” ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Αύριο, στην πρωινή ζώνη του Fly, στις 09.30, ο δήμαρχος Ευρώτα, δήμος Βέρδος, απαντά για το εν λόγω θέμα.