Cheesecake με σοκολάτα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για μια φόρμα 21 εκ
Για τη βάση
280 γρ cookies με σοκολάτα ή μπισκότα digestive | 120 γρ μαργαρίνη λιωμένη

Για τη γέμιση
450 γρ τυρί κρέμα | 200 γρ ζάχαρη σκουρόχρωμη ή ξανθή | 4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια | λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας | 170 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια

Τρόπος παρασκευής
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο με τις αντιστάσεις στους 180ο. Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα προσθέτετε στην λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε φόρμα με κινητά τοιχώματα. Το πιέζετε για να κολλήσει πολύ καλά.

2. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα και κατόπιν τους κρόκους των αυγών και την εσάνς της βανίλιας.

3. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγγα, αφού τους ρίξετε 2-3 σταγόνες ξύδι. Ενσωματώνετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα του τυριού.

4. Τέλος προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε πάλι απαλά. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότων-μαργαρίνης στη φόρμα και ψήνετε για 40′-50′.

5. Βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 10′-15′ και το ξεφορμάρετε. Συνοδεύετε με αφράτη σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα.