Cake με μήλα από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία γλυκιά και μοναδική συνταγή

Υλικά
125 γρ βούτυρο
125 γρ ζάχαρη
3 αυγά
150 γρ φαρίνα κόκκινη
1 κ γλ μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
2 κ σ μπράντι
2 κ σ μαρμελάδα της αρεσκείας σας (πχ βερίκοκο)

Τρόπος παρασκευής
1.    Χτυπάτε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
2.    Κοσκινίζετε τη φαρίνα με το μπέκιν και τη βανίλια και τα προσθέτετε λίγο λίγο στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα κέϊκ που κουμπώνει,
ρίχνετε μέσα το μισό μείγμα και επάνω του απλώνετε τα 3/4 από τα κομμένα μήλα. Απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα και από πάνω στολισμένα τα μήλα που περίσσεψαν.
3.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για 40′-45′.  Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνετε επάνω σε σχάρα να κρυώσει.
4.    Ξεφορμάρετε το κέϊκ και ζεσταίνετε ελαφρά σε κατσαρολάκι τη μαρμελάδα. Ραντίζετε το κέϊκ με το μπράντι και απλώνετε επάνω από τα ψημένα μήλα τη μαρμελάδα.