Οι Σπαρτιάτες διέπρεψαν στο Παγκόσμιο Boxe Savate της Ρώμης! {phs}

Σπουδαίες διακρίσεις και μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Εθνική Ομάδα Boxe Savate στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης με ομοσπονδιακό προπονητή το Λυκούργο Δρίτσα και βοηθό προπονητή το Γιώργο Δρίτσα,

οι οποίοι δούλεψαν πολύ καιρό εντατικά με τους αθλητές, γεγονός που φάνηκε μέσα στο ρινγκ!

Ο Δημήτρης Σπυριδάκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στα 80-85 κιλά, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γαλλικής Πυγμαχίας πιο γνωστή σήμερα ως Μποξ Σαβάτ (Boxe Savate). Αναμφισβήτητα, η διάκριση του Δημήτρη Σπυριδάκου είναι πολύ μεγάλη τιμή για τη Σπάρτη, ενώ θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι και οι 7 Σπαρτιάτες αθλητές διέπρεψαν στις κατηγορίες τους και καταχειροκροτηθηκαν για την απόδοση και τη συνολική τους παρουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, όσον αφορά τη διοργάνωση και τους αθλητές που έλαβαν μέρος.  Οι αγώνες έγιναν στην Ρώμη (Ιταλία) με την συμμετοχή 63 χωρών και 278 αθλητών και αθλητριών από ολόκληρο τον κόσμο, που αγωνίσθηκαν στις 8 κατηγορίες ανδρών και 8 κατηγορίες γυναικών.

Η Εθνική μας ομάδα συμμετείχε στους αγώνες με 7 αθλητές και έκανε μια καλή εμφάνιση, αφού εκτός από τον Δημήτρη Σπυριδάκο που ανέβηκε στο βάθρο, έχοντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία, στην κατηγορία του όπου αγωνίσθηκαν 24 αθλητές, είχε επίσης τρεις αθλητές με 1 νίκη και 1 ήττα, τους Δημήτρη Κυριακούλια (56-60 κιλά), Γεώργιο Μπεϊντόλη (70-75 κιλά) και Νικόλα Γεωργόπουλο (+85).

Μία ισοπαλία και 1 ήττα είχε ο Διαμαντής Φάσκο (67-70 κιλά), ενώ από 2 ήττες είχαν οι Παναγιώτης Τσιριγώτης (60-65 κιλά), Αντώνης Γιαννακός (75-80 κιλά).

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Κάκος, με ομοσπονδιακό προπονητή το Λυκούργο Δρίτσα και βοηθό προπονητή το Γεώργιο Δρίτσα. οι οποίοι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
{gallery}box{/gallery}