Αμυγδαλωτά καρότου από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Υλικά (για 60-65 τεμ.)
1 κιλό καρότα
1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα 2 πορτοκαλιών
1 1/2 φλ τσ αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
τριμμένη καρύδα

Τρόπος παρασκευής

1. Τρίβετε στον τρίφτη του κρεμμυδιού τα καθαρισμένα καρότα. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Τα βράζετε μέχρι να δέσει το μείγμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

2. Προσθέτετε τα αμύγδαλα κοπανισμένα. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος μικρού καρυδιού. Κάθε τόσο βρέχετε τα χέρια σας για να μην κολλάνε.

3. Τα κυλάτε στην τριμμένη ινδική καρύδα και τα βάζετε σε καραμελόχαρτα. Τα αφήνετε να στεγνώσουν 1-2 ημέρες πριν την κατανάλωση.