Ουκρανία: Προ τον πυλών του Κιέβου ρωσικά τανκς

Στη Μαριούπολη, οι κάτοικοι δεν έχουν πλέον τρόφιμα, τα καταστήματα και τα φαρμακεία λεηλατήθηκαν

Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της εισβολής, οι Ρώσοι έφτασαν προ των πυλών του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα δραματική είναι η κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία. «Ο κόσμος έχει αρχίσει να τσακώνεται για τα τρόφιμα», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Όλα αυτά την ώρα που ΗΠΑ και Βρετανία ανησυχούν ότι ίσως η Ρωσία χρησιμοποιήσει χημικά και βιολογικά όπλα στην Ουκρανία.

Τα ρωσικά τανκς έφθασαν σήμερα στις βορειοανατολικές παρυφές της ουκρανικής πρωτεύουσας, την οποία απειλούν να περικυκλώσουν αφού έφθασαν ήδη στα βόρεια και δυτικά προάστιά της.

«Στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη στο Σκιμπίν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας στρατιώτης, ονόματι Σεργκίι, ο οποίος είπε πως μια φάλαγγα ρωσικών αρμάτων μάχης καταστράφηκε εν μέρει.

Σήμερα προς το μεσημέρι, βροχή ρωσικών πυραύλων Grad έπεσε στο έρημο χωριό Βελίκα Ντιμέρκα, περίπου πέντε χιλιόμετρα από τα όρια του Κιέβου, μερικοί από τους οποίους προσγειώθηκαν καμιά εικοσαριά μέτρα από την ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ουκρανία: Σε φρούριο έχει μετατραπεί το Κίεβο

Γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα του Κιέβου, που είχε πριν από τον πόλεμο σχεδόν 3,5 εκατ. κατοίκους, οι ουκρανικές αρχές δεν διαθέτουν πλέον σήμερα παρά μόνο δρόμους που πηγαίνουν προς τον νότο για την απομάκρυνση των αμάχων και τον ανεφοδιασμό της πόλης.

Νέα αεροπορική επίθεση στη Μαριούπολη

Σε βίντεο που ανήρτησαν ουκρανικά ΜΜΕ φαίνεται νέα επίθεση στη Μαριούπολη, στην ίδια περιοχή όπου βομβαρδίστηκε χθες Tετάρτη νοσοκομείο παίδων, με τρεις νεκρούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διεθνής κατακραυγή, αν και η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι το εν λόγω νοσοκομείο είχε εκκενωθεί.

Δέος προκαλεί ο τεράστιος κρατήρας που διακρίνεται στο βίντεο εν μέσω της κατεστραμμένης πόλης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO