Η ταινία της εβδομάδας: Η επιστροφή του (Amazing) Spider-Man

Έξι νέες ταινίες φέρνει η εβδομάδα της πρωτομαγιάς με πρώτη και καλύτερη το «The Amazing Spider-Man 2». Στη δεύτερη ταινία του reboot με τον ήρωα αράχνη ο Peter Parker συνεχίζει να προσπαθεί να προσαρμοστεί στην μυστική του ταυτότητα,

ενώ αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο υπερ-κακούς: τον Rhino και τον Electro.

Στο «Κάτω Από Το Δέρμα» η πάντα σαγηνευτική Scarlett Johansson υποδύεται μια μυστηριώδη εξωγήινη ύπαρξη με όψη γυναίκας, η οποία ταξιδεύοντας με ένα λευκό φορτηγάκι βάζει στο στόχαστρο όσους κάνουν οτοστόπ. Σκηνοθετεί ο Jonathan Glazer των «Birth» και «Sexy Beast». Με την πρώτη ταινία ο Γιώργος Σερβετάς μας δίνει στο «Να Κάθεσαι Και Να Κοιτάς» την ιστορία της Αντιγόνης, μιας 30χρονης κοπέλας που επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε αναζητώντας μια ήρεμη ζωή. Μόνο που τελικά δεν θα μπορέσει να μείνει αμέτοχη σε όσα βλέπει να συμβαίνουν μπροστά της.

Ο βραβευμένος με Oscar Ξενόγλωσσης ταινίας Βόσνιος Danis Tanovic παρουσιάζει «Στιγμές Στη Ζωή Ενός Ήρωα», μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού που επικεντρώνεται στη μάχη για την επιβίωση μιας οικογένειας Ρομά στη χώρα του. Για τους μικρούς σινεφίλ προτείνουμε το «Ένας Σκίουρος Σούπερ Ήρωας», μια ενδιαφέρουσα ταινία κινουμένων σχεδίων που δεν έρχεται από μεγάλο studio και έχει την υπογραφή του ελληνικής καταγωγής Peter Lepeniotis. Τέλος το ντοκιμαντέρ «Χαμενο Σημα Της Δημοκρατιας» από τον Γιώργο Αυγερόπουλο καταπιάνεται με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ την 11η Ιουνίου του 2013.

E-Radio.gr