Φιλανθρωπικός σύλλογος κυριών & δεσποινίδων Μολάων

Μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων, τιμώντας την εορτή της μητέρας.Μια εκδήλωση στην οποία τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του Συλλόγου 

χάρισαν το πιο όμορφο χαμόγελό τους στην πιο ζεστή αγκαλιά που υπάρχει αυτή της μάνας, που το χάδι της είναι αγέρι απαλό και τα λόγια της λουλούδια ανθισμένα.

Μανάδες όλων των ηλικιών συνοδευόμενες από τα παιδιά τους διασκέδασαν με τον χορευτικό όμιλο Μολάων «ΟΙ ΜΥΛΟΙ» που παρέσυρε στους ελληνικούς και κυπριακούς ρυθμούς και βήματα όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην     πρόσκληση του Συλλόγου.
Εκτός από τα μέλη του Συλλόγου την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι π. Στυλιανός Κότσαλης & Ελευθέριος Καναβάρος, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας Κων/νος Μαυρομιχάλης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μολάων Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, η Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Παναγιώτα Αλειφέρη, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων Έφη Περδικόγιαννη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ναυταθλητικού Συλλόγου Ελαίας η Βιανδίνη Ελένη Ζάγκλη, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Συνταξιούχων Ν. Λακωνίας Κούλα Κολλιάκου, τα μέλη του Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου Πακίων Ευανθία Κουλούρη & Ευγενία Μαχαίρα.

Ένα πολύχρωμο φουλάρι ήταν το συμβολικό δώρο του Συλλόγου στις γυναίκες.

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Μολάων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους επαγγελματίες της πόλης των Μολάων αλλά και τις φίλες του Συλλόγου που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί πλούσια λαχειοφόρος αγορά με την ευγενική χορηγία πάρα πολλών δώρων.

Η αμερικανίδα Άννα Μαρία Ρίβς Τζάρβις ήταν εκείνη που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μία ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων. Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μαΐου 1914 όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσων υπέγραψε προκήρυξη στην οποία η ημέρα της μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική γιορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαϊου.

Κολλιάκου Μπέττυ