Κλοπές, ναρκωτικά & πλαστογραφία στην Πελοπόννησο!

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, ένας 21χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν 8 αποφάσεις

του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Σπάρτης, για κλοπή.

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο άτομα ηλικίας 32 και 35 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -22,2- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 33 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαβατήριο Γερμανικών Αρχών και ένα δελτίο ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 60χρονος, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, χθες το πρωί, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο ανωτέρω, να κατέχει -310- πακέτα τσιγάρων, καθώς και -12- συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους -300- γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν. Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες με τον λαθραίο καπνό, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.  Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε βάρος του 60χρονου, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ο 60χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για ληστεία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν. Σε βάρος του 29χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και αντιποίηση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 19χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Ρουμανίας. Ειδικότερα, ο 29χρονος και ο 19χρονος, κατηγορούνται ότι, προχθές το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, προσέγγισαν τον 23χρονο προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με την απειλή μαχαιριού και την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αυτόν χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ο 29χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι και συνελήφθη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο, στη Θουρία, και με την απειλή πιστολιού απέσπασε από γυναίκα υπάλληλο σημαντικό χρηματικό ποσό.