Ρεπορτάζ Fly | Τελικά, γιατί δεν συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι στη Σπάρτη;

Απάντηση Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης: «Ουδέποτε ελήφθη κάποια απόφαση για τους Επιταφίους με γνώμονα τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων εστίασης»

Πολύς λόγος έγινε και πολλά σενάρια αναπτύχθηκαν, τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την απόφαση της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης να μη συναντηθούν ούτε φέτος, τη Μεγάλη Παρασκευή, οι Επιτάφιοι στην πλατεία της πόλης.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Fly δέχτηκε αρκετές κλήσεις από πιστούς που θέλησαν να μάθουν το λόγο της συγκεκριμένης εξέλιξης, ενώ δεν έλειψαν προσωπικές -και όχι μόνο- διαδικτυακές τοποθετήσεις, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσαν την απόφαση της Μητρόπολης είτε στα έργα που εκτελούνται για την ανάπλαση της Παλαιολόγου και το Open Mall είτε στη μη λελογισμένη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από πλευράς επιχειρηματιών εστίασης που δραστηριοποιούνται στην πλατεία.

Ο Fly, ως όφειλε, δεδομένου και του θορύβου που προκλήθηκε τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους επιχειρηματίες, επικοινώνησε με τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, θέλοντας να διερευνήσει το ζήτημα. Η απάντηση που δόθηκε απέχει κατά πολύ από τις φήμες που είχαν διαδοθεί, καθώς ουδέποτε η Μητρόπολη αποφάσισε κάτι με γνώμονα τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων εστίασης. Μάλιστα, όπως σημειώθηκε, ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και το 2023, δίχως να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή τα καφέ και τα εστιατόρια που λειτουργούν στο κέντρο της Σπάρτης.

Επιπλέον, βάσει του ρεπορτάζ του Fly, διευκρινίζεται ότι η μη συνάντηση των Επιταφίων στο κέντρο της Σπάρτης δεν οφείλεται ούτε στην απουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιου, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό είναι και τοποτηρητής Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κάτι που συνεπάγεται αυξημένες αρμοδιότητες.

Τέλος, σημειώνεται ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου το 2025 και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για τη συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία της Σπάρτης.