Αριστερή Παρέμβαση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Στη συγκρότηση της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» προχώρησαν οι οικονομολόγοι της Αριστεράς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν από όλη τη χώρα, με αφορμή τη σύγκλιση της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Ο.Ε.Ε. 

Στο νέο σχήμα  συμμετέχουν οικονομολόγοι από την «Συνεργασία – Ενότητα – Παρέμβαση Οικονομολόγων» αλλά και πολλοί άλλοι, που διαπιστώνουν ότι ο χώρος της ριζοσπαστικής, ανανεωτικής, κινηματικής αριστεράς πρέπει να εκφραστεί στις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

Το Ο.Ε.Ε. αν και σύμφωνα με το θεσμικό του πλαίσιο αφ΄ ενός είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας και αφ΄ ετέρου ο υπερασπιστής των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του, εν τούτοις όχι μόνο είναι απών, αλλά με πράξεις και ενέργειες συμβάλει στην απαξίωση του θεσμού.  Γνωρίζουμε ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων έχει γυρίσει την πλάτη στο  Ο.Ε.Ε., πολλοί δε από αυτούς προβληματίζονται ακόμη και για την αναγκαιότητα ύπαρξης του φορέα των Οικονομολόγων. Βασικός στόχος της Συνεργασίας είναι η ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Από τα Α.Ε.Ι., τους επαγγελματικούς χώρους, τα κινήματα, τους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι, στις μνημονιακές δυνάμεις του χώρου (ΔΗ.ΚΙ.Ο – ΠΑ.Σ.Κ.Ο) καθώς και  στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (που συμμετέχει και στηρίζει το προεδρείο), γιατί υπηρέτησαν τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κρίσης και έχουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Ο.Ε.Ε. , που το έχουν μετατρέψει σ΄ ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό έκδοσης αδειών ,επαγγελματικών ταυτοτήτων και άφωνο υποστηρικτή των  επιλογών της συγκυβέρνησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   Όσοι οικονομολόγοι επιθυμούν επαφή με το σχήμα μπορούν να επικοινωνούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης synaroee@gmail.com