Απεξάρτηση από τα μνημόνια με σύγχρονο κράτος

grigorakΟ Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος στην ομιλία του στην συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής χθες 16/7/2013 στηλίτευσε την εύκολη αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει ευχολόγια αντί προτάσεις.

Γιατί προτάσεις χωρίς κοστολόγηση είναι ευχολόγια.

Αν η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού αυτό έγινε λόγω διαχρονικών και διακομματικών παραλείψεων του παρελθόντος.  Τόνισε ότι ‘’δεν μπορούμε, όμως άλλο εμείς να στηριζόμαστε σε ένα υπερτροφικό κράτος το οποίο λειτουργεί ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας, της κοινωνίας και των πολιτών’’.

Ο κ. Γρηγοράκος  επανέθεσε την υποχρέωση της χώρας λόγω της κρισιμότητας των αναγκών να υλοποιήσουμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας ‘’χωρίς ταλαντεύσεις και αναστολές ‘’. Υποστήριξε ότι εάν παλινδρομούμε θα πάνε χαμένες οι βαριές θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια.

Επισήμανε δε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια είναι ζωτική ανάγκη για την οικονομία μας, για την διοίκηση και την αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε επίσης στην υποχρέωση επανασχεδιασμού μια νέας, σύγχρονης και χρηστής διοίκησης .

Ο κ. Υπουργός Αναπληρωτής υπογράμμισε τέλος την θέση του για αλλαγές στις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  δηλώνοντας χαρακτηριστικά ‘’Αν θέλουμε, όμως, να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας και τις αρχές μας και τις διακηρύξεις μας δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε στο αυτονόητο: Με την υπάρχουσα διοίκηση και αυτοδιοίκηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά’’.