Αστυνομικό Δελτίο Πελοποννήσου 18ης Ιουλίου

sillipsi4*Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες το βράδυ, έως σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 129 άτομα, εκ των οποίων 41 ήταν ημεδαποί και 88 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 97 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 45 άτομα, από τα οποία 15 ήταν ημεδαποί και 30 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 6 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας αλλοδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
•Ένας αλλοδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
•Ένας ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 9 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν 185 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι (CD’s & DVD’s), καθώς και ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας -7- εκατοστών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

*Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 68χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλων. Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 68χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•Δύο πυροβόλα όπλα-πιστόλια (REPLICA).
•Δύο γεμιστήρες.
•Οκτώ φυσίγγια κρότου.
•Πλήθος γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, η προέλευση και η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.
Ο 68χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*Εντοπίστηκε, χθες (16-7-2013) το απόγευμα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, οπλισμός, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε παράνομα στην οικία του όπλα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία ιδιοκτησίας του 45χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
•Ένα αυτόματο όπλο.
•Ένα κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.
•Ένα στιλέτο, με μήκος λάμας -10- εκατοστών
•Μία πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος.
•Μία βαλλίστρα, με 5 βέλη.
•Τρία ξίφη, με μήκος λάμας -67-, -64- και -21- εκατοστών.
•124 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
•91 κάλυκες, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών.

*Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, ένας 41χρονος ημεδαπός, γιατί καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του, οκτώ  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1- έως -2- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αποξηραμένο φυτό κάνναβης.

*Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από συνεχιζόμενες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, 14 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, καθώς και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα, πρατήριο υγρών καυσίμων και ξενοδοχείο, στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών, ενός 21χρονου, υπηκόου Αλβανίας και ενός 20χρονου, υπηκόου Ρουμανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τις αρχές του 2012, έως και τα μέσα Οκτωβρίου του 2012, είχαν διαπράξει συνολικά 4 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και 1 απόπειρα κλοπής, σε καταστήματα και πρατήριο υγρών καυσίμων, στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Όπως επίσης προέκυψε, ο 20χρονος, είχε διαπράξει ακόμα 6 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών, σε καταστήματα και ξενοδοχείο, στην ευρύτερη περιοχή του Πορτοχελίου, του Κρανιδίου και της Ερμιόνης Αργολίδας, όπου αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.