Πρωτοβουλία πολιτών προαστιακού σιδηροδρόμου

Πέτρος Τατούλης και Γιώργος Δέδες έσπειραν ψέματα
για τον προαστιακό, θα… θερίσουν άδειες κάλπες

Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες,

στην συνέντευξη που έδωσε στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΧΙΟΝ, για να σπείρει λήθη στην εικοσάμηνη κωλυσιεργία της περιφέρειας Πελοποννήσου να ξεκινήσει τις διαδικασίες της ένταξης του έργου της σύνδεσης του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο στο τρέχον ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να φαντάζει σήμερα ανέφικτο.
Ο Γιώργος Δέδες που έχει συμφέρον να παρουσιάσει την κατάσταση ρόδινη, προχώρησε σε μια αφήγηση των γεγονότων αποκύημα της φαντασίας του, λέγοντας δήθεν πως η παράταξη του Πέτρου Τατούλη ήταν αυτή που έδειξε πρώτη ενδιαφέρον και έφερε πρώτη το θέμα για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, κάτι που είναι παντελώς αναληθές, καθώς αν ανατρέξει κανείς στα πρακτικά της συνεδρίασης που έγινε 21-11-2011, θα διαπιστώσει πως η παράταξη του η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά ήταν αυτή που ενδιαφέρθηκε (και ενδιαφέρεται ακόμη) έφερε το θέμα προς συζήτηση τότε.
Κανένα έρεισμα στην αλήθεια και στην πραγματικότητα δεν είχε και η δικαιολογία του Γιώργου Δέδε πως δεν προχώρησαν οι διαδικασίες διότι άλλαζαν οι πρόεδροι του οργανισμού και αυτό γιατί εδώ και 2 χρόνια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ παραμένει σταθερά ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ενώ όλα τα υπόλοιπα σιδηροδρομικά έργα και μελέτες του ΟΣΕ προχωρούσαν κανονικά με κραυγαλέο παράδειγμα την σύνδεση Θριάσιο – Ν. Ικόνιο που εγκαινιάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά λέγοντας τότε και το ακατάλυτο «Το τρένο θα βοηθάει το λιμάνι και το λιμάνι το τρένο».
Οι μόνες που άλλαζαν εδώ και δυο χρόνια είναι μόνο οι δικαιολογίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για να μην προχωρήσει το έργο. Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι της περιφέρειας δεν καλλιεργούν καμία δεξιότητα, εκτός από την παραπλάνηση, την ραθυμία και την αναβλητικότητα.
Ακλόνητη θέση της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων του Λουτρακίου είναι μόνο η ένταξη του έργου στο τρέχον ΕΣΠΑ.
Κάθε άλλη εξέλιξη, θα αποτελέσει για την κοινωνία των πολιτών του Λουτρακίου casus belli με την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ανερυθρίαστα και χωρίς τη στοιχειώδη αιδώ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, αν και λουτρακιώτης, ψεύδεται συνειδητά και εμπαίζει στυγνά τη νοημοσύνη των συντοπιτών του, προκειμένου να εξυπηρετήσει, έχοντας ήδη καταστεί ο ίδιος μέρος, τα άνομα σχέδια και σκοπιμότητες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Επικαλείται τεχνικές λεπτομέρειες που δεν μπορεί να γνωρίζει ο πολίτης για να κάνει κατ’ επιταγήν του προϊσταμένου του το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γιατί δεν έχουν σκόπιμα εντάξει στο τρέχον ΕΣΠΑ την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου, πλανώμενος πλάνην οικτράν ότι οι άνθρωποι που μεγάλωσε μαζί είναι «ιθαγενείς» και ικανοποιούνται με χάντρες και καθρεφτάκια.
Γιώργο Δέδε, έστω κι αν έχετε την αίσθηση ότι κομίζετε γλαύκας εν Λουτρακίω, έχετε αξιολογηθεί ποιός είναι ο σκοπός και η σκοπιμότητα που ασελγείτε σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.
Ότι κι αν εξαγγέλλετε ισοδυναμεί με έπεα πτερόεντα…
Το νέο πυροτέχνημα περί συντόμου διαστήματος ανακοίνωσης των μελετών -την ώρα που θα έπρεπε να εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια- αφενός πρόκειται για λόγια βοώντος εν τη ερήμω, αφετέρου η κοινωνία πλέον, όπως την καταντήσατε, θα πεισθεί μόνον αν δει το συρμό στο Λουτράκι!
Δεν μπορείτε με ευχολόγια να αποσπάσετε τη ψήφο. Το χάσατε αυτό!
Σπείρατε ανέμους, θερίζετε θύελλες…
Αιδώς αργείοι.