Κάνναβη, κλοπές και μαχαίρια στην Πελοπόννησο

Συνεχίζονται οι συλλήψεις

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, -1- περίπτωση κλοπής οχήματος και -1- περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, αντίστοιχα, που έγιναν την 20.4.2024, στο Άργος και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Συνελήφθη, χθες (21.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, 48χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -53- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες (21.4.2024) το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 18χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), με μήκος λάμας -10- εκατοστά, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, -1- περίπτωση κλοπής σε οικία, που έγινε την 3.2.2023 σε τοπική κοινότητα του δήμου Σικυωνίων. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -2- ημεδαπών, ηλικίας 19 και 35 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Συνελήφθη, χθες (21.4.2024) το απόγευμα, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 17χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσυκλέτα, στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγήσεως. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, πατέρας του 17χρονου, για παραμέληση της εποπτείας του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Συνελήφθη, χθες (21.4.2024) το απόγευμα, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ανήλικος αλλοδαπός, γιατί κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγήσεως. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, πατέρας του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -12- άτομα

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (22.4.2024) το πρωί, σε περιοχές του Δήμου Κορινθίων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, της Διμοιρίας Υποστήριξης Κορίνθου, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Κορινθίας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας και Αργολίδας, καθώς και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν -12- άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

· -10- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας,

· -2- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.