Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Χθες το μεσημέρι, στο 41,7 χλμ. της Εθνικής Οδού Ισθμίων – Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 74χρονη ημεδαπή,  εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της οδηγού και μίας ακόμα 78χρονης ημεδαπής,

η οποία επέβαινε στο όχημα. Οι τραυματισθείσες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου η 74χρονη, λίγο αργότερα, υπέκυψε στα τραύματα της. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου.

Επίσης, χθες το βράδυ, στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Άστρους – Τρίπολης, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός και το οποίο ήταν προσωρινά σταθμευμένο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου και τον τραυματισμό του 24χρονου, καθώς και ακόμα πέντε ατόμων που επέβαιναν στα οχήματα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραλίου Άστρους.  

Συγχρόνως, συνελήφθη, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 20χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Τέλος, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Ίσθμια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορούμενος για ληστεία, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, πλαστογραφία πιστοποιητικών, αντίσταση και παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στα Ίσθμια Κορινθίας, ο 35χρονος, αφού διέρρηξε τροχόσπιτο, αφαίρεσε από το εσωτερικό  του χρήματα, όμως έγινε αντιληπτός από τον 49χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αυστρίας, ιδιοκτήτη του τροχόσπιτου, τον οποίο προσπάθησε να τραυματίσει με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου (ψαλίδι), προκειμένου να διατηρήσει τα χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και τράπηκε σε φυγή.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη. Κατά την σύλληψη του, προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς.
Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν τα χρήματα που είχε αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το ψαλίδι, ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης. Επίσης, στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μία κάρτα πολίτη και μία άδεια ικανότητας οδήγησης, Πορτογαλικών Αρχών, που ήταν προφανώς πλαστές.

Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ επιπλέον σε βάρος του, εκκρεμούσαν καταδικαστικά έγγραφα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.