Θρίαμβος των ανεξάρτητων στους Εκπαιδευτικούς Π.Ε.

Σε κλίμα ηρεμίας και γόνιμων αντιπαραθέσεων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, η  Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ»,

για τη συζήτηση των θεμάτων της  82ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και την εκλογή δύο Αντιπροσώπων του Συλλόγου σ’ αυτήν.
Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης άρχισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λία Σαρακίνη με αναφορά στα τρέχοντα θέματα και τις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους Συναδέλφους, που αποχώρησαν από την Υπηρεσία κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Απ’ αυτούς παραβρέθηκαν και παρέλαβαν την τιμητική διάκριση οι: Παναγιώτης Βάρλας, Θεόδωρος Βρέλλης και Φωτεινή Σαμπατάκου, ενώ ευχαριστήριες επιστολές με τις οποίες δικαιολόγησαν την απουσία τους, λόγω κωλύματος, απέστειλαν οι: Αθανάσιος Τατσώνας, Ευστράτιος Δούνιας και Θεόδωρος Μήτρης.
Ακολούθησε λεπτομερής ενημέρωση των παριστάμενων από τους Αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Ν. Λακωνίας  Δημήτρη  Μιχαλάκο  (ΔΑΚΕ)  κι  Ελισάβετ  Παπαδοπούλου (Ανεξάρτητη), καθώς κι από τον Αιρετό στο ΑΠΥΣΠΕ Πέτρο Νταλιάνη (Ανεξάρτητος).
Στη συνέχεια εξελέγη, ομόφωνα, ως Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, με τιμητική πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο διδάσκαλος και υποδιευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Γιάννης Μητράκος με πρακτικογράφο τη Γραμματέα του Συλλόγου Κατερίνα Χριστάκου.
 Στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της 82ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ και στην κριτική των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. της ΔΟΕ  έλαβαν μέρος με σχόλια, θέσεις, απόψεις και προτάσεις οι Συνάδελφοι:  Γεώργιος Καλομοίρης (ΕΣΑΚ-ΔΕΕ), Ηρώ Λάμπρου (Ανεξάρτητη), Δημήτρης Μιχαλάκος (ΔΑΚΕ), Δημήτρης Ξιάρχος (Ανεξάρτητος) και Πέτρος Νταλιάνης (Ανεξάρτητος). Τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της ΔΟΕ απορρίφθηκαν μετά από φανερή ψηφοφορία επί  των παρόντων με 65 ΟΧΙ και 4 λευκά.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης τέθηκαν υπό έγκριση τρία ψηφίσματα: δύο από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, για την αξιολόγηση-χειραγώγηση και για συμπαράσταση σε διωκόμενο μέλος του ΠΥΣΔΕ Επτανήσων κι ένα από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για συμπαράσταση σε διωκόμενο Εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό στέλεχος της Λάρισας. Και τα τρία εγκρίθηκαν ομόφωνα.
΄Υστερα από την παρουσίαση των τριών ψηφοδελτίων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία: της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ με 11 υποψηφίους αντιπροσώπους, της ΔΑΚΕ και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ με δύο υποψηφίους αντιπροσώπους αντιστοίχως, ξεκίνησε η διαδικασία των εκλογών παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
Τα αποτελέσματα των εκλογών κατέδειξαν θρίαμβο της δασκαλογέννητης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, η οποία είναι πλέον σε παλλακωνικό επίπεδο η πρώτη συνδικαλιστική δύναμη και μάλιστα με φανερή ανανέωση του στελεχικού της δυναμικού, που σημαίνει πως βλέπει πολύ μακριά στο μέλλον.
 Ψήφισαν: 239
 Έγκυρα: 223
Λευκά: 7      
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ: 124 και ένας αντιπρόσωπος (Δημήτρης Ξιάρχος)
ΔΑΚΕ: 76 και ένας  αντιπρόσωπος (Δημήτρης Μιχαλάκος)
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ: 23 και κανένας αντιπρόσωπος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ

{gallery}ekpai{/gallery}