Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο και το Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο ημεδαποί ηλικίας 61 και 47 ετών αντίστοιχα, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, σε βάρος του 61χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -88.734,45- ευρώ, ενώ σε βάρος του 47χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -94.202,80- ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Επίσης, εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η, ενώ εξιχνιάστηκαν 28 κλοπές και απόπειρα κλοπής μετασχηματιστών και καλωδίων από υποσταθμούς, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, χθες (5-5-2013), στα διόδια Καλαμακίου Κορινθίας, 6 αλλοδαποί, πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24, 28, 20, 18 και 18 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 22χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 2 αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 24 και 27 ετών, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι αναζητούνται.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, από τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, έως και χθες (5-6-2013), είχαν διαπράξει είκοσι επτά (27) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει μετασχηματιστές και καλώδια από υποσταθμούς της Δ.Ε.Η., από τις περιοχές Στέρνας, Φιχτίων, Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Αγίας Τριάδας, Νέας Τίρυνθας και Καρνεζέικων Αργολίδας.
Επιπλέον, κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, χαλκός βάρους -400- κιλών, -12- μέτρα καλώδιο, καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.
Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., που ξεπερνά τις -145.000- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν και τα άλλα δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Συνελήφθη χθες στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πράξεις που τέλεσε την 10-12-2012 σε βάρος ημεδαπού.

Συνελήφθη στο Σούλι Κορινθίας ένας 46χρονος ημεδαπός, γιατί σε δασική έκταση καλλιεργούσε 9 δενδρύλλια κάνναβης. Ακολούθως σε έρευνα που έγινε στο όχημά του, βρέθηκαν (6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Στις Μαϊου στο Βραχάτι ένας άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από 78χρονο ημεδαπό, χρηματικό ποσό. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης είναι 23χρονος ημεδαπός (ROM), ο οποίος αναζητείται.  

Συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας 36χρονος ημεδαπός, γιατί καλλιεργούσε σε γλάστρες εννέα δενδρύλλια κάνναβης, τις οποίες είχε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός δασικής έκτασης. Επιπλέον, σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -6- γραμμαρίων.

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Λέχαιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας 61χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί μαζί με άλλα άτομα που αναζητούνται, μπήκαν σε χώρο πρώην εργοστασίου και με τη χρήση συσκευής οξυγόνου, έκοψαν και προσπάθησαν να αφαιρέσουν μεταλλικά αντικείμενα. Η ανωτέρω συσκευή, καθώς και διάφορα άλλα διαρρηκτικά εργαλεία κατασχέθηκαν.