Παραβατικότητας συνέχεια στο νομό Λακωνίας

Την 24-5-2013/11.00 στη Μάνη Λακωνίας, συνελήφθησαν 48χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πολωνίας και 73χρονη αλλοδαπή υπήκοος Η.Π.Α., γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γραμμάρια ακατέργαστης  κάνναβης, καθώς και δενδρύλλια ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Σύλληψη διωκόμενου
Την 24-5-2013/16.00 στη Σπάρτη Λακωνίας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν αποφάσεις Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Σπάρτης, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης μηνών, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Εντοπίστηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία οπλισμός σε οικίες.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ενώ κατασχέθηκαν όπλα, φυσίγγια, μικροποσότητα κάνναβης κ.α.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, συνελήφθησαν, σήμερα (24-5-2013) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 53, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και ένας 34χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες και όχημα του 28χρονου και του 53χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα, τα οποία κατείχαν παράνομα:
•Δύο κυνηγετικά όπλα.
•Ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων.
•Εξήντα πέντε φυσίγγια και δεκαέξι κάλυκες, διαφόρων τύπων.
•Ένα τόξο.
•Ένα μαχαίρι με θήκη, μήκους -30- εκατοστών
•Μία  βολίδα πυροβόλου όπλου.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 53χρονου,  συνελήφθη και ο 34χρονος, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.