Πάβλοβα με φράουλες από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 10 κομμάτια

Για τη μαρέγκα:
4 ασπράδια
1/4 κ γλ κρεμόριο
1 φλ τσ ζάχαρη
1/4 φλ τσ κορν φλάουρ
2 βανίλιες

Για την κρέμα:
1 φλ τσ κρέμα γάλακτος
1/4 φλ τσ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
2 μεγάλες φράουλες σε κομματάκια και 1 μικρή ολόκληρη

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπήστε τα ασπράδια με το κρεμόριο στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τις βανίλιες και συνεχίζοντας το χτύπημα , ρίξτε το μείγμα λίγο λίγο. Χτυπήστε 5′-6′ σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να διαλυθεί τελείως η ζάχαρηκαι να πάρετε μια σφικτή μαρέγκα, που θα στέκεται.

2. Ζωγραφίστε έναν κύκλο με διάμετρο 22 εκ. επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου και τοποθετείστε το στην σχάρα του φούρνου. Αδειάστε και στρώστε την μαρέγκα μέσα στον
σχεδιασμένο κύκλο και ψήστε τη μαρέγκα στους 120ο αερόθερμο για 30′. Μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 90ο και ψήστε τη μαρέγκα για άλλα 15′-20′. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα σε αυτόν.

3. Ετοιμάστε την κρέμα, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος, με την άχνη και την βανίλια σε σαντιγύ. Απλώστε την απαλή σαντιγύ επάνω στη μαρέγκα και διακοσμείστε με τα φρούτα λίγο πριν την σερβίρετε. Συνοδεύστε την με σάλτσα φράουλας και μπόλικες φράουλες σε μπολάκι.

4. Ετοιμάστε την σάλτσα φράουλας ως εξής: Σε κατσαρολάκι ανακατέψτε 4 φλ τσ φράουλες σε φετούλες, 1 φλ τσ ζάχαρη, 4 κ σ κορν φλάουρ, 4 κ σ χυμό λεμονιού, 4 κ σ κονιάκ. Σιγοβράστε, ώσπου να πήξει η σάλτσα και να γίνει διαυγής.

Κρεμόριο θα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε μπαχάρια.