Άνδρο παραβατικότητας η Πελοπόννησος!

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε δύο περιπτώσεις, στην Κόρινθο και την Αρχαία Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο ημεδαποί ηλικίας 49 και 31 ετών αντίστοιχα,

γιατί μετά από έλεγχο που διενήργησαν  Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Νοτίου Τομέα Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε επιχείρηση εμπορίας μετάλλων και σε επιχείρηση-συνεργείο αυτοκινήτων, κατελήφθησαν ο 49χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος και ο 31χρονος ως ιδιοκτήτης αντίστοιχα, να παραβιάζουν διατάξεις σχετικές με τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε έξι φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -4.500- ευρώ, η προέλευση του οποίου ερευνάται. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τρείς  υποθέσεις απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων-εταιρειών, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, εξακριβώθηκε ότι, ο 37χρονος είχε εξαπατήσει δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων-εταιρειών, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμη έναν, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης του, ο 37χρονος, αφού τηλεφωνούσε σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων-εταιριών, συστηνόταν ως συνεργάτης τους, χρησιμοποιώντας πραγματικά ονόματα συνεργατών τους και έπειθε αυτούς να παραλάβουν για λογαριασμό του δέμα, το οποίο θα έφερνε ΤΑΞΙ, καθώς ισχυριζόταν ότι δεν είχε «δικό του άτομο» στην περιοχή για την παραλαβή του δέματος, ορίζοντας τους παράλληλα το αντίστοιχο χρηματικό ποσό που έπρεπε να δώσουν στον οδηγό του ΤΑΞΙ, για την αποπληρωμή του δέματος. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω συναντούσε τον οδηγό του ΤΑΞΙ, που ο ίδιος είχε μισθώσει για την μεταφορά του δέματος και παραλάμβανε το χρηματικό ποσό που κατέβαλλαν οι παθόντες.  Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση είχε αποκομίσει χρηματικό όφελος που ανέρχεται στις -2.500- ευρώ. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.