Έκλεψαν λάδι και συνελήφθησαν πριν φύγουν από τη χώρα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκη, οι οποίες είχαν γίνει σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες τις πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε αποθήκη, ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν ποσότητα ελαιολάδου, συνολικού βάρους -114- κιλών και τράπηκαν σε φυγή. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι, σε πρακτορείο μεταφορών, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από όπου θα αναχωρούσαν για την χώρα τους και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος της ανωτέρω ποσότητας ελαιολάδου, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, την 8.1.2015 και την 12.1.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, διέπραξαν ακόμη δύο κλοπές σε οικίες ημεδαπών, από όπου αφαίρεσαν χρήματα.  Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, η αξία του οποίου αγγίζει τις -4.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, στην κατοχή του 28χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -1.550- ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.   Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.