Μελιτζανάκια τουρσί από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη μοναδική συνταγή

Υλικά
40 μελιτζανάκια
15 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 φλ τσ ξύδι

Για την σαλαμούρα
4-5 φλ τσ δυνατό ξύδι
1/2 φλ τσ αλάτι χοντρό

1 ματσάκι σέλινο μαζί με τα κοτσάνια του

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα μελιτζανάκια σε λίγο νερό μαζί με 2 φλ τσ ξύδι για να μαλακώσουν. Όταν αρχίσουν να τρυπιούνται με το πιρούνι, τα βγάζετε από το νερό και τα χαράσσετε οριζόντια. Τα αφήνετε στο τρυπητό για να στραγγίσουν τα νερά τους για 45′.

2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα καρότα και γεμίζετε με αυτά τα μελιτζανάκια εκεί ακριβώς που τα έχετε χαράξει. Τα δένετε με τα σέλινα όσο πιο σφιχτά μπορείτε και τα τοποθετείτε στη σαλαμούρα για 24 ώρες.

3. Βγάζετε τα μελιτζανάκια και τα βάζετε σε γυάλινα βάζα, που γεμίζετε με ελαιόλαδο καλής ποιότητας. Μετά από 20 ημέρες είναι έτοιμα να καταναλωθούν.