Μπαβαρουάζ με φρούτα εποχής

Συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά (για 12 άτομα)
2 κιλά κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
18 φύλλα ζελατίνας
2 κιλά βερύκοκα
2 ποτήρια (νερού) ζάχαρη, (1 για την κρέμα και 1 για την σος)

Τρόπος παρασκευής
1 Πλένετε τα βερύκοκα και τα ανοίγετε στα δύο, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Κόβετε τα μισά με μαχαίρι, σε μέγεθος μεγάλου καλαμποκιού.

2. Ετοιμάζετε την κρέμα: σε κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνετε σιγά σιγά. Προσθέτετε το 1 ποτήρι ζάχαρη και ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσει εντελώς.

3. Ρίχνετε μέσα τα φύλλα ζελατίνας, αφού πρώτα τα μαλακώσετε σε κρύο νερό. Ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα βερύκοκα.
Αδειάζετε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες και τις αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν για 6 ώρες τουλάχιστον.

4. Ετοιμάζετε την σος: Σε 1 1/2 λίτρο νερό, ρίχνετε τα άλλα μισά βερύκοκα και τα βράζετε μαζί με το άλλο 1 ποτήρι ζάχαρη. (αν θέλετε το αρωματίζετε με λίγη βανίλια).

5. Μόλις μαλακώσουν τα βερύκοκα, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Σουρώνετε και ξαναβράζετε για 8′-10′.
Όταν έχει πήξει η κρέμα, ξεφορμάρετε και περιχύνετε με την σος. Σερβίρετε σε πιάτα.