940 έλεγχοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και στη Λακωνία. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων,

έγιναν έλεγχοι σε 940 άτομα, εκ των οποίων 683 ήταν Ελληνες και 257 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 864 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 181 άτομα, από τα οποία 84 ήταν Ελληνες και 97 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 56 άτομα. Στη Λακωνία συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία πιστοποιητικών, ένας αθίγγανος και ένας αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα, τρεις Ελληνες, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο ακόμα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού κι επτά αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκαν, 4 υποθέσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, καθώς και μία υπόθεση κλοπής σε Ιερό Ναό, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες, από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, σε βάρος ενός 17χρονου τσιγγάνου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 58χρονου, για κλοπή, αντίστοιχα.