Ιστορική πτώση του τουρισμού στην Πελοπόννησο!

sos-flynewsSOS εκπέμπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων! Η δραματική μείωση των κρατήσεων τις τελευταίες ημέρες, οι χιλιάδες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και η γενικότερη αβεβαιότητα που δημιουργεί η ρευστή πολιτική κατάσταση…

στη χώρα ανάγκασαν τους Ξενοδόχους να ζητήσουν επείγουσες κινήσεις και δράσεις υπέρ του τουρισμού!

Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η πτώση στην Πελοπόννησο αγγίζει το 50% ποσοστό που έχει οδηγήσει πολυάριθμες ξενοδοχειακές μονάδες να αποφασίσουν το λουκέτο των επιχειρήσεών τους, αφού πλέον δε θεωρούνται βιώσιμες! Να σημειωθεί ότι ο συνήθης αριθμός κρατήσεων, αυτήν την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχεται στο επίπεδο των 110.000 κρατήσεων ημερησίως.

Στις υπόλοιπες περιοχές η μείωση των κρατήσεων αγγίζει τα εξής ποσοστά:
Κέρκυρα 50%
Κρήτη 50%.
Κυκλάδες 30%
Κως 40%.
Χαλκιδική 30%

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων απέστειλε σχετική επιστολή προς τους αρχηγούς των κομμάτων ζητώντας να διαβεβαιώσουν τους εταίρους μας και τη διεθνή κοινή γνώμη ότι δεν επικρατεί χάος στην Ελλάδα και να υπογραμμίσουν ότι η χώρα μας είναι δημοκρατική, ευρωπαϊκή, σταθερή και απόλυτα ασφαλής!

Σύμφωνα με τον HATTA, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα από τη Δευτέρα 7 Μαΐου, ασχολούνται καθημερινά με την Ελλάδα, προβάλλοντας μία εικόνα χάους και αποσύνθεσης.

Όπως τονίζουν οι τουριστικοί πράκτορες, «κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και κινδυνολογία», ενώ οι «διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί παγώνουν τις κρατήσεις και αποσύρουν συνεργάτες τους από τη χώρα μας».

Σημειώνουν ακόμη «πληρωμές δεν γίνονται και προκαταβολές δεν καταβάλλονται, λόγω του φόβου πιθανών ακυρώσεων, αλλά και με το σκεπτικό της φημολογούμενης επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή».