Σπάρτη | Προληπτικός έλεγχος σχολικής ετοιμότητας παιδιών Α’ Δημοτικού

Την 10η Μαΐου 2016, στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού (Δωριέων 11) και στα πλαίσια συνδιοργάνωσης επιστημονικού συμποσίου με την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και προαγωγής της Υγείας, υλοποιήθηκε η δοκιμασία του προληπτικού ελέγχου της σχολικής ετοιμότητας Α’ ΤΕΣΤ, για παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού. Την χθεσινή ημέρα παρευρέθη ικανός αριθμός παιδιών πέρα του αναμενόμενου.
Το Α’ ΤΕΣΤ σταθμίστηκε εξ ολοκλήρου στην χώρα μας σε πληθυσμό 2.000 φυσιολογικών παιδιών, που ελέγχει τις πρώιμες μαθησιακές ικανότητες τους. Το Α’ ΤΕΣΤ προτείνεται από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία να γίνεται σε όλα τα παιδιά πριν μεταβούν στο Δημοτικό, όπως γίνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.
Είναι το πρώτο Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας που σχεδιάστηκε για την Nοημοσύνη των Παιδιών προσχολικής ηλικίας, από τον κύριο Στέλιο Μαντούδη, Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή και την κυρία Λωρέττα Θωμαϊδού, Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο, ούτως ώστε να προλαμβάνονται και τα αναπτυξιακά προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και τη σχολική αποτυχία, με όλες τις κοινωνικές συνέπιες που έπονται.
Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου καθώς και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης ήταν εκεί, δίνοντας με τον παρόν τους την αξιοπιστία και τον σεβασμό τους προς του Δημότες του.

Για τα Δ.Σ των Ν.Π. του Δήμου Σπάρτης

Ο Πρόεδρος                            Η Αντιπρόεδρος
Θεμιστοκλής Πατσιλίβας         Γεωργία Γαλανοπούλου