Η Κτηματική Υπηρεσία αμφισβητεί 2500 κατοικίες στη Σπάρτη!

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες τα σημειώματα που λαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής Λάκκα στη Σπάρτη, τα οποία τους ενημερώνουν ότι τα οικόπεδα στα οποία έχουν χτιστεί οι οικίες τους θεωρούνται δημόσια γη από το 19ο αιώνα!

Τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια έχουν φτάσει σε 2500 σπίτια και τώρα η Κτηματική Υπηρεσία έρχεται να τα διεκδικήσει! Ένας από τους κατοίκους της περιοχής που έλαβαν το συγκεκριμένο σημείωμα είναι και Αντώνης Βλαχονικολός, ο οποίος μίλησε σήμερα στον αέρα του fly για το θέμα. Ακούστε τι δήλωσε στο Λεωνίδα Καρβουνιάρη και την εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα.

{saudioplayer}vlahonikoloslaka.mp3{/saudioplayer}

Ο fly fm 89.7 και η ενημερωτική ιστοσελίδα της Πελοποννήσου επικοινώνησε με την Κτηματολογική Υπηρεσία κι έλαβε την εξής απάντηση:

“Στα αρχεία της Κτηματικής Υπηρεσίας υπήρχαν κάποια σκαριφήματα, τα οποία έδειχναν ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Λάκκας ήταν κάποτα δημόσια γη. Αυτό το δήλωσε η Κτηματική Υπηρεσία στο Κτηματολόγια, αλλά απερρίφθη! Στη συνέχεια η Κτηματική Υπηρεσία έκανε ένσταση και η υπόθεση θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό.
Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στην επιτροπή και θα υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση. Πάντως για να μην ανησυχεί ο κόσμος, αν υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι, κανείς δεν μπορεί να τους πάρει το σπίτι. Βέβαια, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν πρέπει ο κόσμος να παραστεί στο δικαστήριο.