25χρονος από τη Λακωνία κατηγορείται για βιασμό 13χρονης

Την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου αντιμετωπίζει ένας 25χρονος Λάκωνας, ο οποίος χθες κάθισε κατηγορούμενος στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας. Ο 25χρονος Λάκωνας κατηγορήθηκε αρχικά για βιασμό μιας 13χρονης, το Δεκέμβριο του 2011,

στην Κοκκάλα της Μάνης, μετά από μια εκδήλωση. Ομως στο παραπεμπτικό βούλευμα η κατηγορία μετατράπηκε σε αποπλάνηση ανηλίκου γιατί δεν υπήρξε σωματική επαφή, όπως είπε και ο συνήγορός του Γιώργος Μητσάκος. Σύμφωνα λοιπόν με το κατηγορητήριο, ο 21χρονος τότε κατηγορούμενος πήρε μαζί στο αυτοκίνητο την ανήλικη, για να πάνε έναν άλλον στο σπίτι του, 10 χλμ. πιο μακριά. Ομως στη διάρκεια της διαδρομής σταμάτησε το αυτοκίνητο και πήγε στη μεριά τη δική της, κατέβασε τη φόρμα του και της ζήτησε να του κάνει στοματικό σεξ. Εκείνη αρνήθηκε και σύμφωνα με την υπεράσπιση αυτός γύρισε στη θέση του οδηγού και έφυγαν.

Δύο ώρες νωρίτερα, η ανήλικη φέρεται ότι είχε κάνει σεξ με έναν 15χρονο, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος αλλά στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Γυθείου για βιασμό. Μαζί κατηγορούνται και δύο ακόμη ανήλικοι τότε φίλοι του, οι οποίοι φέρονται ότι εμπόδισαν τη φίλη της 13χρονης να τον τραβήξει έξω από το αυτοκίνητο, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο βιάστηκε από τον ανήλικο. Χθες μάλιστα στο ΜΟΔ Καλαμάτας η μόνη μάρτυρας κατηγορίας που είχε έρθει ήταν αυτή η φίλη, η οποία προσπάθησε να την γλιτώσει από το φερόμενο ως βιαστή της. Ωστόσο, στην κατάθεσή της άφησε πολλά κενά και έπεσε σε αντιφάσεις, σε σχέση και με προηγούμενες καταθέσεις. Σε σημείο μάλιστα που ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου να ζητήσει από το δικαστήριο επανεξέταση της μάρτυρα από την ανακρίτρια Γυθείου. Ομως το δικαστήριο το απέρριψε, όπως και το αίτημα επίσης του εισαγγελέα για διακοπή προκειμένου να προσέλθουν οι υπόλοιποι μάρτυρες.

Χθες η διαδικασία έφτασε μέχρι και την απολογία του κατηγορουμένου, ενώ όπως επεσήμανε ο συνήγορος Γ. Μητσάκος η φερόμενη ως παθούσα έχει καταθέσει πως ο 25χρονος δεν την άγγιξε και στο βούλευμα αναφέρεται πως δεν επιθυμεί καν την ποινική του δίωξη. Η υπόθεση ωστόσο είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που είχαν κάνει οι γονείς της ανήλικης.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 4 Μαΐου με την αγόρευση του εισαγγελέα και του συνηγόρου υπεράσπισης.

eleftheriaonline