Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Βάζουν πλώρη για τη νέα πτέρυγα

Η λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας, βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. Αυτό φάνηκε από τη χθεσινή επίσκεψη και αυτοψία στο χώρο από τον διοικητή Γιώργο Γιαννόπουλο και τον υποδιοικητή Μιλτιάδη Ζαμπάρα. Μαζί με κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ, είδαν τους χώρους και έγινε γνωστό πως τουλάχιστον η λειτουργία του ισογείου της νέας πτέρυγας είναι ένας εφικτός στόχος, που βάζει τέλος στα σενάρια υποβάθμισης του νοσοκομείου… Αυτό ήταν κάτι που έγινε δεκτό με ικανοποίηση και από τον δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο που μαζί με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Τζουλέκη, τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, τον εργολάβο της νέας πτέρυγας και γιατρούς του νοσοκομείου, ήταν παρόντες στην διαδικασία.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο ευχάριστο σε ότι αφορά τις εξελίξεις στις υγειονομικές δομές της περιοχής, αφού μετά το νοσοκομείο Αμαλιάδας, έγινε επίσκεψη και στα παλιά εξεταστήρια και το κτίριο του ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης, το οποίο και προτείνεται και ως ένας από τους χώρους που θα στεγάσει την μονάδα του ΠΕΔΥ.
Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η παρουσία του Διοικητή, του Υποδιοικητή και της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ ήταν μετά από αίτημα του δήμου να έρθουν εδώ, να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πτέρυγα, πως μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί εδώ και 6 -7 χρόνια αχρηστεύονται χωρίς να λειτουργήσουν. Τους είπαμε ότι άμεση απαίτηση δική μας είναι η χρηματοδότηση για να γίνει ο υποσταθμός, γιατί χωρίς υποσταθμό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το κόστος του υποσταθμού είναι γύρω στα 250.000 ευρώ. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ είπε ότι θα κάνει προσπάθεια να μας χρηματοδοτήσει, βέβαια αυτό το έχω ακούσει πολλές φορές. Πέρα από τον υποσταθμό χρειάζεται και άλλος εξοπλισμός που την έχει ζητήσει το Νοσοκομείο από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, εκεί σταμάτησε, δεν προχώρησε, θα το επικαιροποιήσουμε, θα βάλουμε τα άκρως απαραίτητα ούτως ώστε να πάρουμε τον εξοπλισμό. Ευελπιστώ ότι με αυτή τη συνάντηση σε επίπεδο Περιφέρειας ότι κάτι θα γίνει» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ήλιδας.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιώργος Γιαννόπουλος από την πλευρά του αναφερόμενος στην χθεσινή επίσκεψη στις υγειονομικές δομές της Αμαλιάδας τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να δούμε αφενός μεν πως μπορεί σύντομα να λειτουργήσει το ισόγειο τουλάχιστον της νέας πτέρυγας, με ποιες τεχνικές προϋποθέσεις και εξοπλισμό και θα δούμε και κάποιους χώρους που θα εξυπηρετήσουν τις λειτουργίες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης». Αλλά και ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Μιλτιάδης Σαμπάρας είπε ότι «για μας είναι πρόθεση να λειτουργήσει από τη στιγμή που έχουν δαπανηθεί πέντε εκατομμύρια ευρώ για μια τέτοια δομή. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να τα βάλουμε κάτω και να δούμε με ποιο τρόπο αυτή η δομή μπορεί να λειτουργήσει. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, από εκεί και πέρα υπάρχει το ζήτημα του υποσταθμού, πρέπει να διασφαλίσουμε κάποιους πόρους και να κάνουμε μια συνεννόηση για να δούμε πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει και το ζήτημα του εξοπλισμού. Ο απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται ώστε, να ανοίξει η πόρτα και να μπορέσει να λειτουργήσει. Αυτά πρέπει να γίνουν αρχικά για να προχωρήσουμε».

Του Γιάννη Σπυρούνη