Ραντεβού το 2015 δίνει με τους Σπαρταθλητές ο Δήμος Σπάρτης

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 με την τελετή βράβευσης των δρομέων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ο 32ος διεθνής αγώνας δρόμου υπεραποστάσεως  «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Ο φετινός αγώνας χαρακτηρίστηκε από το ρεκόρ συμμετοχών

και τους πολλούς τερματισμούς ενώ παρείχε πολλές συγκινήσεις. Ο πρώτος νικητής Ιβάν Γκουντίν , κατέκτησε την πρώτη θέση για τρίτη φορά στην ιστορία του αγώνα. Δύο συμπατριώτες μας Σπαρτιάτες, πιστοί στο πνεύμα του αγώνα, τερμάτισαν μαζί προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού στους θεατές.

Ο Δήμος Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου διοργάνωσαν παράλληλες εβδομαδιαίες εκδηλώσεις στα πλαίσια του αγώνα,  με τη συνεργασία τοπικών φορέων και εθελοντών, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου και ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Σκοπευτικοί αγώνες, βραδιά αστρονομίας, ποδηλατική εξόρμηση, παιδικοί αγώνες και δραστηριότητες, εκδηλώσεις ΑΜΕΑ, εκθέσεις συλλόγων και τοπικών προϊόντων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με μουσική και χορευτικά συγκροτήματα, συναυλίες και η Λευκή Νύχτα, για πρώτη φορά στη Σπάρτη, που έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να περπατήσουν στους πεζοδρομημένους κεντρικούς δρόμους, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν την πόλη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές και τους φορείς της περιοχής που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία των εκδηλώσεων με την πολύτιμη και ανιδιοτελή συνεισφορά τους, αλλά και τους πολίτες για τη συμμετοχή τους σε όλες τις εκδηλώσεις και στον αγώνα.

Η θέρμη με την οποία οι πολίτες της Σπάρτης περιβάλλουν όλους τους αθλητές και τη διοργάνωση τιμά τους συμμετέχοντες αθλητές, ανταποδίδει την αγάπη τους προς τη χώρα μας και αναδεικνύει και λαμπρύνει τον αγώνα–θεσμό. Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα. Σας ευχόμαστε καλή επάνοδο στις εστίες σας και σας περιμένουμε πάλι τον επόμενο χρόνο στη Σπάρτη.