Μέρα εκλογών … Μέρα συλλήψεων στην Πελοπόννησο!

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, ένας  51χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθησαν, χθες (19.9.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, τέσσερις (4) άνδρες, ηλικίας 26, 26, 32 και 65 ετών, αντίστοιχα και δύο (2) γυναίκες ηλικίας 24 και 62 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πέντε (5) διαβατήρια Τουρκικών Αρχών και ένα (1) διαβατήριο Ουκρανικών Αρχών, ενώ η 24χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο υπέδειξε Διαβατήριο Αρχών Γερμανίας, το οποίο επίσης κατασχέθηκε. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη, σήμερα (20.6.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία του 40χρονου αδερφού του.  Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, ο 38χρονος τραυμάτισε θανάσιμα, με τη χρήση μαχαιριού, τον 40χρονο αδερφό του, ενώ με το ίδιο μαχαίρι, τραυμάτισε και τους ηλικιωμένους γονείς του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύονται. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 38χρονος και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δασική περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, φυτεία αποτελούμενη από -135- φυτά κάνναβης.  Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (18.9.2015) το απόγευμα, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κατά την οποία, εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν -135- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.