ΕΟΣ Σπάρτης: Ευχαριστήριο στους Λ.Μαχαιρίτσα και Δ.Τσακνή

Με αφορμή τη σημερινή (ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 Αυγούστου και ώρα 9.30μμ) συναυλία των ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ – ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ στο ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ, θέλουμε να θυμήσουμε στα μέλη του Ορειβατικού, αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Σπάρτης και της Λακωνίας,

πως το 2007, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Πάρνωνα και Βόρειο Ταΰγετο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Διονύσης Τσακνής (σημερινός πρόεδρος της ΕΡΤ) ανταποκρίθηκαν αμέσως σε σχετική πρόταση του Συλλόγου μας για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας χωρίς αμοιβή στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο (το οποίο και πάλι προσέφερε χωρίς δεύτερη σκέψη το χώρο), με σκοπό την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας των βουνών μας.

Ο Οκτώβριος δεν ήταν, βεβαίως, ο πλέον πρόσφορος μήνας για μια ανοιχτή συναυλία στη Σπάρτη. Παρ’ όλ’ αυτά, χάρη στην προσφορά του Λαυρέντη και του Διονύση, από τα έσοδα της συναυλίας έγινε δυνατό να αγοραστούν 50 επινώτιοι πυροσβεστήρες (σακίδια) που μοιράστηκαν με ευθύνη της ΤΕΔΚ στις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης των δήμων της Λακωνίας.

Πέρα, λοιπόν, από τη μουσική ποιότητα που εγγυάται η σημερινή συναυλία, θα έπρεπε όλοι να είμαστε εκεί ΚΑΙ γι’ αυτό το λόγο !

Λαυρέντη (και Διονύση), δεν ξεχνάμε !

Ε.Ο.Σ. Σπάρτης