Ευρύ το αστυνομικό δελτίο για την Πελοπόννησο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο περιπτώσεις αρπαγής τσάντας, οι οποίες είχαν γίνει την 11.7.2015 και 16.7.2015, στη Νεράτζα και τον Άσσο Κορινθίας, αντίστοιχα.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 59χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για μαστροπεία.  

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 73χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.  

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 35 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, αρχικά διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα τσαντάκι ώμου, ενώ στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία οικία, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν.  

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από την 26.6.2015 έως και την 19.7.2015, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, είχαν διαρρήξει συνολικά ακόμη τέσσερις οικίες ημεδαπών, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρήματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -4.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -250- ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.