Ξεκινά η δίκη του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του κυκλώματος που φέρεται ότι διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς σε στέκια ναρκομανών στη Μεσσηνία, τον Πύργο Ηλείας και την Τρίπολη.

Στο εδώλιο θα καθίσουν 17 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών οι 50χρονοι δίδυμοι αδελφοί από τη Μεσσήνη, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και συντοπίτης τους 67χρονος απόστρατος αστυνομικός. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας πέρυσι το Φεβρουάριο και εκτιμάται ότι δρούσε περισσότερα από 10 χρόνια. Οι 12 από τους κατηγορούμενους φέρονται να ανήκουν στον ενεργό πυρήνα της ομάδας και μεταξύ αυτών ένας 62χρονος Νησιώτης ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους “αποθηκάριους” της οργάνωσης, 28χρονος τσιγγάνος και 58χρονος Νησιώτης που φαίνεται ότι πλήρωναν με… κλοπιμαία τις ποσότητες που αγόραζαν για να τις “σπρώξουν” μετά σε άλλους χρήστες.

Η παρακολούθηση των δίδυμων αδελφών και του απόστρατου αστυνομικού είχε ξεκινήσει μετά από ανώνυμη επιστολή για την δράση τους στη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή. Σε συνομιλίες τους που έχει καταγράψει η Αστυνομία χρησιμοποιούσαν συνθηματικά, όπως “κοκορέτσι”, “άσπρη” και “κρυσταλλιζέ” για την κοκαΐνη και “σαλάτα”, “χορτάρι” και “βρωμά” για το χασίς. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το ξέπλυμα των χρημάτων από τις πωλήσεις ναρκωτικών γινόταν μέσα από την πολυτελή ζωή των μελών του πυρήνα της οργάνωσης. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι ανεπάγγελτοι και φέρονται ότι ζούσαν από τα ναρκωτικά, ενώ δύο από τα μέλη “ξέπλεναν” τα χρήματα που κέρδιζαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους μέσα από δύο επιχειρήσεις-“βιτρίνα”, μια ψησταριά και ένα μαγαζί με εσώρουχα στη Μεσσήνη. Επίσης “ξέπλεναν” το μαύρο χρήμα αγοράζοντας πολυτελή αυτοκίνητα.

eleftheria