Η Ελισάβετ Ιακωβίδου, υποψήφια βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ!

Η Ελισάβετ Ιακωβίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αγγλική κι ελληνική φιλολογία και υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση πολλά χρόνια.  Σημαντικοί σταθμοί στη ζωή της υπήρξαν οι ΗΠΑ, όπου έζησε δύο χρόνια,

και το Βερολίνο, όπου έζησε δέκα χρόνια εργαζόμενη στο Ελληνικό Λύκειο. Παράλληλα είναι και συγγραφέας, έχουν ήδη εκδοθεί τρία βιβλία της και έχει διακριθεί για το συγγραφικό της έργο.

Η σχέση της με τη Λακωνική Γη είναι τόσο συγγενική όσο και συνειδητή, διότι έχει επιλέξει τον Αγερανό Γυθείου ως μόνιμο τόπο κατοικίας της από το 2010 που συνταξιοδοτήθηκε.  Η συμμετοχή της στα δρώμενα του τόπου είναι σημαντική. Έχει ιδρύσει «Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού» στον Αγερανό Γυθείου και αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό τύπο επισημαίνοντας τους προβληματισμούς των κατοίκων για τη γη τους. Παράλληλα έχει αφιερώσει και βιβλίο για τη Μάνη, «το Άγραφο Δίκιο», που είναι καρπός συστηματικής μελέτης γύρω από την ιστορία και την παράδοση του τόπου. Η Ελισάβετ Ιακωβίδου είναι υποψήφια βουλευτής Λακωνίας με το ΠΟΤΑΜΙ.