Αστέρας Τρίπολης – Μπεσίκτας! Απόψε ο μεγάλος αγώνας!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον αποψινό αγώνα (22.05) του Αστέρα Τρίπολης με την Μπεσίκτας. Μετά τη λήξη της χθεσινής προπόνησης ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας

για τον αποψινό αγώνα με την Τουρκική Μπεσίκτας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου του EUROPA LEAGUE.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα αποτελείται από τους παρακάτω δέκα οκτώ ποδοσφαιριστές: Κοσίσκυ, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Γιαννιώτας, Πάρα, Μπακασέτας.

Ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης μίλησε χθες στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στην Μπεσίκτας, συγκρίνοντας την με το πρώτο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, για την κατάσταση του Λούι, αλλά και για την πρώτη από τις δύο μάχες που έχει μπροστά του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του  Έλληνα τεχνικού του Αστέρα έχουν ως εξής:

Το σχόλιό του για τον αγώνα: «Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε έναν μεγάλο σύλλογο στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Europa League. Έχουμε ετοιμαστεί για ένα πολύ δύσκολο αγώνα, στον οποίο θέλουμε να διεκδικήσουμε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης έχει η ομάδα μας.
Τόσο εμείς, το προπονητικό τιμ, όσο και οι παίκτες μας είμαστε έτοιμοι για τον σπουδαίο αυριανό αγώνα, στον οποίο θα δώσουμε μεγάλη μάχη καταβάλλοντας την μέγιστη προσπάθεια. Ελπίζω να γίνει ωραίο παιχνίδι, να το απολαύσει ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει από το γήπεδο ή την τηλεόραση»

Για την κατάσταση του Λούι: «Ο Λούι είχε ελαφρύ διάστρεμμα. Για τον λόγο αυτό ακολούθησε συντηρητικό πρόγραμμα χθες και σήμερα προκειμένου να είναι έτοιμος για τον αυριανό αγώνα».

Για την αποχή από την αγωνιστική δράση: «Έχουμε προσπαθήσει μέσα από την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις να κρατήσουμε κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό για την αυριανή ημέρα»

Για την Μπεσίκτας, σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε στην Κωνσταντινούπολη: «Η Μπεσίκτας θεωρώ ότι έχει βρει τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο και έχει αποκτήσει καλύτερη συνοχή. Έχει καλύτερη πορεία, κάτι που φαίνεται από το ότι είναι πιο κοντά στην πρόκριση από εμάς και βρίσκεται στην κορυφή του τούρκικου πρωταθλήματος»

Η σύγκριση των δύο παιχνιδιών: «Η φιλοξενία μας είναι η ανταπόδοση της καλής φιλοξενίας που είχαμε στο ματς της Κωνσταντινούπολης. Αντιμετωπίζουμε την οποιαδήποτε ανταγωνιστικότητα που υπάρχει μόνο στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Αν συγκρίνουμε τα δύο παιχνίδια κρατώ την καλή αμυντική συνοχή που είχαμε στο πρώτο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ήμασταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην επίθεση σκοράροντας ένα γκολ με τις λίγες ευκαιρίες που κάναμε, σε αντίθεση με την Τόττεναμ που κάναμε πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράραμε όσο θα μπορούσαμε».

Για τον όμιλο και τις πιθανότητες πρόκρισης: «Αυτό είναι που προσπαθούμε. Έχουμε δύο βήματα μπροστά μας. Βλέπουμε ένα – ένα τα παιχνίδια και ευελπιστούμε με την Μπεσίκτας να κάνουμε το πρώτο βήμα».

Για τον Ντεμπά Μπα και τη φόρμα στην οποία βρίσκεται: «Ο κάθε παίκτης έχει μια σωστή εκτέλεση των καθηκόντων του, στη θέση που αγωνίζεται, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Όποιο και να είναι το αντίπαλο φορ, έχουν οι στόπερ την ίδια δουλειά να εκτελέσουν στο γήπεδο. Από κει και πέρα έχουμε κάνει ανάλυση το πως κινείται ο κάθε αντίπαλος. Ευελπιστώ ότι αύριο οι παίκτες μας να τον αντιμετωπίσουν κατάλληλα».