Συλλήψεις σε Μεσσηνία, Αργολίδα και Κορινθία

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας,

για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο ανωτέρω, βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους -2- κιλών, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.  

Η ανωτέρω ποσότητα λαθραίου καπνού, θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Ο 49χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Επίσης, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι και το απόγευμα, σε δύο περιπτώσεις, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 19, 20, 32, 31, 25 και 26 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 20χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αφγανιστάν, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαβατήριο Αρχών Σουηδίας, τέσσερα δελτία ταυτότητας Αρχών Σουηδίας και ένα διαβατήριο Αρχών Συρίας με επικολλημένη άδεια διαμονής Ελληνικών Αρχών. Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων της 20χρονης, η οποία είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά της έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Βουλγαρίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συγχρόνως, εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, η οποία είχε γίνει την 29.4.2012 στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 44χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

τέλος, συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πύλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, δύο ημεδαποί ηλικίας 62 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι προχθές το πρωί, στο 2ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Μεθώνης-Φοινικούντας, αφαίρεσαν από όχημα ημεδαπής, χρήματα, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.