Θυελλώδης η συνεδρίαση του ΔΣ Σπάρτης!

Θυελλώδης ήταν η πρόσφατη 4ωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, στην οποία δεν έλειψε η ένταση! Στα θετικά του ΔΣ ήταν η βράβευση του Δημήτρη Χριστάκου και του Βασίλη Δημητρόπουλου, ποδηλατών του Σπαρτιατικού.

Ο πρώτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ποδηλασίας και ο δεύτερος σημείωσε αξιόλογη πορεία, αλλά δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο μετάλλιο λόγω προβλήματος του ποδηλάτου.

Στα αρνητικά του ΔΣ ήταν η εξέλιξη της συζήτησης περί ζωντανής κάλυψης των συνεδριάσεων. Εισηγητής του θέματος ήταν ο κύριος Χρήστος Αλεξάκος, ο οποίος είχε προβεί στη συγκεκριμένη πρόταση που έγινε δεκτή από τον κύριο Βαλιώτη πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το ενδεχόμενο υπογραφής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Σπάρτης κι ενός οπερατέρ που θα αναλάβει τη μετάδοση, την οποία μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου και του livestreaming, θα έχουν την δυνατότητα να μεταδίδουν αφιλοκερδώς τα ΜΜΕ. Οι ενστάσεις για τη συγκεκριμένη πρόταση αφορούσαν τη μερίδα των Σπαρτιατών που δεν χρησιμοποιεί διαδίκτυο είτε λόγω ελλιπών γνώσεων είτε λόγω απουσίας δικτύου, κυρίως σε περιφερειακές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κύριος Βαλιώτης, μεταξύ άλλων ανέφερε “ό,τι μπορεί να υποστηριχθεί τεχνικά το προχωράμε. Είτε μας αρέσει ένα ΜΜΕ είτε όχι, όλα θα έχουν την ίδια μεταχείριση, το 1400 το μήνα τελείωσε” αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τη μέχρι σήμερα δαπάνη για την κάλυψη των Δημοτικών Συμβουλίων.

Οι επικεφαλής των υπολοίπως παρατάξεων τοποθετήθηκαν ως εξής:

Ο Σταύρος Αργειτάκος ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξει η απαιτούμενη κάλυψη και θα μειωθεί ο αριθμός των δημοτών που θα παρακολουθεί τα ΔΣ. Από την πλευρά του ο κύριος Κουμουνδούρος υπογράμμισε ότι τα ΜΜΕ επιβάλλεται να προβάλουν τα ΔΣ, λόγω του δημόσιου χαρακτήρα που έχουν οι συχνότητές τους, ενώ ο κύριος Λεβεντάκης κινήθηκε στη λογική της φθηνότερης λύσης.

Κατά τα άλλα, σάλος προκλήθηκε στην αίθουσα όταν ακούστηκε ότι τα ΜΜΕ περιμένουν να ζήσουν από χρήματα που λαμβάνουν από το Δήμο, αλλά και όταν χαρακτηρίστηκε φωτογραφικός ο όρος για τον οπερατέρ, του οποίου το όνομα είναι ήδη γνωστό!

Τελικά, το ζήτημα πέρασε με πλειοψηφία και θα συζητηθεί ξανά στο θέμα του προϋπολογισμού του 2015.

Να τονιστεί ότι ένταση επικράτησε όταν ο Χρήστος Αλεξάκος διάβασε ανακοίνωση που αφορούσε τον Αδόλφο Χίτλερ, καλώντας τον τέως δήμαρχο Σπάρτης, κύριο Αργειτάκο, να σχολιάσει την άποψη δημοτικού συμβούλου της παράταξής του, ο οποίος δήλωσε φίλος των υποπροϊόντων του Χίτλερ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Ελπίδας. Ο κύριος Αργειτάκος αρνήθηκε να τοποθετηθεί. Μάλιστα επί του θέματος ακούστηκαν φράσεις όπως “είναι λυπηρό το φαινόμενο Αλεξάκου”, τη στιγμή που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρος Μοιράγιας τόνισε ότι «δεν θα γίνει καφενείο χειρότερο απ’ ό,τι γινόταν. Δεν έχω καμία διάθεση να γίνω Καραγκιόζης».